Even voorstellen… ik ben Elisa van Egmond, geboren in 1977. Samen met mijn man heb ik vier geweldige zoons in de leeftijd van 13 tot 18 jaar.  Een huis vol tieners!  Ook hebben we er vaak een pleegkind of extra bewoner bij; momenteel woont er een internationale studente bij ons. 

Ik geniet van contact met mensen, van gezelligheid en ook van de diepere gesprekken. Ik ben warm en betrokken, open en echt. Als persoon ben ik nieuwsgierig, onderzoekend en creatief en hou ik ervan om me te verdiepen in wat er zich achter een vraag of verhaal bevindt. Het mag van mij lekker de diepte in, en tegelijk hou ik ook van luchtigheid en de functie van humor. Ik vind het mooi om mensen van hart tot hart te ontmoeten en draag graag bij aan wezenlijke diepgang en groei.  

Iedereen heeft zowel mooie, vrolijke melodieën als ook diepe en donkere bastonen. Ik heb er visie voor dat jij die muziek in jouw leven beter kan gaan ontdekken en waarderen – dat alle tonen gehoord mogen worden en dat je alle facetten van jouw persoonlijk muziekstuk kan laten klinken – jouw symfonie. 

Over Elisa

Als tiener droomde ik ervan om te reizen en om boeiende mensen op te zoeken en te leren kennen, ver weg op afgelegen plekken, zoals Aziatische bergdorpen, in een woestijn of langs een ruige kust, om vervolgens hun levensverhalen te beschrijven.

Na mijn studies, heb ik eerst een aantal jaar gewerkt als journalist, eventjes als reisbegeleider en erna voornamelijk in het onderwijs, als docent Engels, Chinees en Nederlands als tweede taal. Ik heb inderdaad het voorrecht gehad om veel boeiende mensen te leren kennen en heb veel geweldige en ook pittige ervaringen in het buitenland opgedaan. Nadat ik ongeveer elf jaar in het buitenland woonde – in China, Malawi, Pakistan en Zuid-Afrika – werkte ik in Nederland met nieuwkomers in AZC’s en buitenlanders die Nederlands willen leren. Uiteindelijk was ik in al deze ervaringen en werkzaamheden vooral benieuwd naar ieders verhaal en genoot ik van de hart tot hart ontmoetingen. Ik besloot om werk te maken van mijn passie, om te bouwen aan open, wezenlijk contact met de ander.  Sinds ik me kan herinneren, heb ik me verdiept in wat mensen beweegt en hoe iemand kan groeien en ontwikkelen, ook juist wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn. Naast mijn passie voor schrijven en onderwijs, volgde ik ook mijn verlangen om bij te mogen dragen aan groei op persoonlijk vlak. 

In 2020 startte ik met de 4-jarige opleiding Integratieve Coaching & Therapie, die ik mid-2024 hoop af te ronden. Tijdens deze studie heb ik al ontzettend veel geleerd. Ik heb ontdekt hoe mooi het is om met compassie te kijken, naar anderen en ook naar mezelf. Ik heb geleerd om meer nieuwsgierig te zijn naar dat wat in de weg staat, om stappen te zetten en om onderweg te zijn naar een leven vanuit meer heelheid, hoop en vertrouwen. Om zo echt bezig te zijn met waar m’n hart naar verlangt.  

Doordat ik ook zelf aan de andere kant heb gestaan, weet ik hoe ongemakkelijk het kan zijn om je eigen schaduwkanten en pijnlijke emoties onder ogen te zien.  Tegelijk geeft het kracht wanneer je moeilijke emoties niet langer vermijdt, maar samen met een ander opzoekt en toelaat. Om zo situaties in je leven meer head on tegemoet te durven treden en te bouwen aan relaties met de mensen die jou lief zijn. Alleen dan, wanneer je alle delen van wie jij bent, hebt verkend en een plek hebt kunnen geven, vind je ruimte en vrijheid.  Zodat je kunt leven in verbinding; met God, met jezelf, met de ander en met de wereld om je heen. 

En wie ik verder ben … ik hou ervan om samen met mijn gezin of vrienden buiten te zijn in de natuur; zwemmen in de zee of in een meer, fietsen, wandelen, kayakken en kamperen. Ik hou van ronddwalen in een grote, oude stad en kan ook erg genieten van muziek of een boek op de bank of in m’n hangmat. Alles bij elkaar genomen, ben ik een dankbaar mens.  M’n grootste verlangen is om het hart van God te kennen, zoals we ook ten volle gekend en geliefd zijn.

Wat anderen over me zeggen...

Bij Elisa voel ik me op m’n gemak om gewoon mezelf te zijn.  Ik hoef me niet te bewijzen en ze luistert goed naar mijn verhaal en naar m’n vraag achter m’n woorden.  Ze heeft echt de tijd.  Ze is empatisch, liefdevol en ook scherp, waardoor ik me veilig voel om met mijn proces bezig te zijn. 

Wat ik zo mooi vind aan Elisa is dat ze me niet benadert als iemand met een probleem.  Ze staat naast me en ziet, luistert naar en accepteert mijn kwetsbaarheid.  Vanuit die connectie gebruikt God haar om met Zijn genade anders naar mezelf en naar mijn situatie te kijken, waardoor ik bewuste stappen kan zetten.

Elisa is iemand die goed luistert en doorvraagt en dan met een goede vraag of opmerking komt die je aan het denken zet, om anders naar de situatie te gaan kijken.  Ze brengt God in je verhaal, waardoor genade een plaats krijgt.